PILIHAN MAKANAN

Makanan yang sedap,
persekitaran yang permai,
kenangan yang indah

Nikmati makanan jalanan Pulau Pinang dan pilihan makanan dari Barat di Bukit Bendera. Anda pasti sukar untuk membuat pilihan makanan dengan pelbagai hidangan yang tersedia sambil menikmati pemandangan indah.

David Brown

Terletak di atas Bukit Bendera, terdapat khabar yang jauh dari taman lama yang dilupakan - David Brown di Strawberry Hill, sebuah restoran kolonial British dan Tea Terraces yang sangat klasik.

David Brown sangat sesuai untuk majlis syarikat, seminar, pelancaran produk, latihan, mesyuarat pengurusan, majlis makan malam tahunan syarikat atau makan malam bersama keluarga. Kakitangan yang mesra dan profesional akan memastikan keperluan anda dipenuhi.

Terdapat pelbagai pilihan hidangan pembuka selera, stik dan daging panggang tradisional, puding, pai dan juga menawarkan pilihan hidangan berasaskan sayuran yang enak.

Waktu Operasi:
9:00am - 10:00pm (Setiap Hari)

Nombor Telefon:
04-8288337

Db6
Db7
DB1
Db2
Db3
Db4
Db5

TERINGIN UNTUK MENIKMATI HIDANGAN TEMPATAN?

Makanan Tempatan Yang Enak

Penang terkenal dengan makanan enak. Pastikan anda mencuba pelbagai makanan jalanan Pulau Pinang seperti Laksa, Char Koay Teow, Ice Kacang di atas Bukit Bendera.

Astaka Bukit Bendera / Cliff Cafe

Astaka Bukit Bendera atau The Cliff Cafe merupakan bangunan medan selera di Bukit Bendera. 25 gerai yang terletak di dua tingkat menawarkan pelbagai makanan tempatan, minuman, makanan ringan, dan cenderahati kepada pengunjung. Gerai-gerai ini dikendalikan oleh penduduk Bukit Bendera. Berada di lereng puncak bukit, The Cliff Cafe menempatkan lebih daripada 200 tempat duduk yang beroperasi dari 9 pagi hingga 6 petang setiap hari dan akan dilanjutkan pada majlis-majlis khas.

Waktu Operasi:
8:00am - 8:00pm (Daily)

Astaka1
Astaka2
Astaka3
Home Food2
Home Food3
Home Food4

Masa untuk Snek!

Kacang Putih untuk semua

"Lelaki kacang putih berada di sini!" Gerai Encik Sakthivel yang terletak berhampiran pokok besar di Dataran Bukit Bendera yang menjual pelbagai jenis kekacang kegemaran ramai. Kereta sorong kecilnya penuh dengan bekas-bekas kaca yang mengandungi lebih daripada 15 jenis kacang antaranya kacang pea, kacang tanah dan kekacang yang lain.

Waktu Operasi:
8:00am - 7:00pm (Daily except Tuesday)

Duduk Beristirehat dan Bersantai

Tiba masanya untuk berehat

Tenangkan diri anda di kafe yang terletak di puncak Bukit Bendera. Ia adalah tempat bersantai yang tidak dapat dilupakan bersama rakan-rakan anda!

Kafe The Habitat

The Habitat Cafe adalah sebuah kafe yang terletak di The Habitat Bukit Bendera. Ia menawarkan pelbagai makanan dan minuman kepada pengunjung setelah penat meneroka The Habitat.

Waktu Operasi:
9:00am - 8:00pm (Setiap Hari)

Nombor Telefon:
04-8267677

Habitat Cafe2
Habitat Cafe3
Habitat Cafe4
Habitat Cafe5
Habitat Cafe6

Kopi Hutan

Kopi Hutan adalah kafe tertinggi di Pulau Pinang yang terletak dan diuruskan oleh Taman Periuk Kera Bukit Bendera

Menurut pemilik cafe, Kopi Hutan terletak kira-kira 730 meter dari paras laut.Kopi merujuk kepada tumbuhan yang bijinya digoreng dan dijadikan serbuk untuk dijadikan minuman dan Hutan merujuk kepada rimba dalam Bahasa Melayu.

Waktu Operasi:
9:00am - 6:00pm (Setiap Hari)

Kopihutan
Kopihutan2
Kopihutan3

Dapatkan tiket anda dalam talian!

Beli tiket keretapi anda di sini!