Nikmati penginapan anda

Hotel Bellevue merupakan satu-satunya hotel di Bukit Bendera. Ia terletak berhampiran Stesen Atas Bukit Bendera. Hotel gaya-banglo kecil ini hanya mempunyai 12 bilik. Dari anjung hotel, anda boleh menikmati pemandangan George Town yang sangat menakjubkan, terutamanya dari waktu siang hingga malam.

Di hadapan hotel terdapat burung hantu dengan beberapa jenis burung tropika.Hotel ini juga mempunyai sebuah taman botani yang dihiasi dengan koleksi tumbuh-tumbuhan tempatan yang jarang dijumpai dan terancam yang dikumpulkan untuk program penyelidikan.
BELLEVUE1
BELLEVUE3
BELLEVUE5
Bellevue
Bellevue
Bellevue
Bellevue
Hillside 5
Hillside 1
Hillside 2
Hillside 3
Hillside 4
Hilside 6

Nikmati penginapan anda

Perjalanan kembali ke masa lalu berada diatas stesen bukit kolonial tertua di Semenanjung Malaysia yang dibangunkan oleh British pada abad ke-18. Rehatkan minda anda di sebuah banglo berusia satu abad yang dikelilingi oleh hutan hujan yang berusia 130 juta tahun.

The Hillside Retreat terletak tidak jauh dari George Town, Tapak Warisan Dunia UNESCO. Kami menawarkan tempat percutian yang tenang dari kesibukkan kota bertempat didalam biosfera yang subur di Pulau Pinang.

Sertailah kami untuk menjelajahi sejarah kolonial lama Pulau Pinang dengan warisan semula jadi!

Dapatkan tiket anda dalam talian!

Beli tiket keretapi anda di sini!